واردات کالا به کشور قطر چگونه است؟
طبق قانون همه واردکنندگان نیاز به مجوز واردات دارند. مجوزهای واردات فقط به شهروندان قطری یا به شرکای قطری در شرکت های مسئولیت محدود داده خواهد شد. این مقررات همچنین به اشخاص متعلق به شرکت خارجی که در قطر فعالیت دارند نیز، اعمال می شود.
گواهینامه های واردات : تمام گوشت های وارداتی، از جمله محصولات گوشت گاو و مرغ، نیاز به گواهی بهداشت (صادر شده توسط کشور صادکننده آن) و یک گواهی کشتار “حلال” صادر شده توسط مرکز معتبر اسلامی در آن کشور می باشند. سایر اسنادی که هنگام ترخیص کالا در گمرکات قطر مورد نیاز است شامل: اظهار نامه گمرکی، بارنامه، گواهی مبدا، پروفرما و اینویس و مجوز واردات می باشد.
نکات مهم جهت واردات کالا به کشور قطر
- نوشتن تعرفه کالا (HS Code) در صورتحساب رسمی و گواهی مبدا اجباری شده است.
- روی تمامی قطعات و یا کارتن ها می بایست نام کشور تولید کننده یا “Made in” نوشته شده باشد.
- درصورتی که کشور تولیدکننده کالا دو کشور باشد می بایست در تمامی اسناد به خصوص در گواهی مبدا نام هر دو کشور قید شود.
- هرگونه اختلاف در محموله صادر شده با اسنادی مثل گواهی مبدا و صورتحساب های رسمی آن منجر به برگرداندن کالا به کشور مبدا می شود.
- گمرک قطر تنها صورتحساب و لیست کالای رسمی و گواهی مبدا رسمی را پذیرش می کند و هر محموله ای بدون این اسناد به طور قطعی به کشور صادر کننده آن بازگردانده می شود.
عوارض گمرکی کشور قطر
کلیه کالاهایی که به قطر وارد می شوند و براساس ارزش کالاها (به طور معمول 5٪) محاسبه می گردد. ارزش کالا طبق مقررات تحت قانون گمرک و بندر محاسبه می شود.
کالاهای ممنوعه
کالاهای قابل اشتعال، مواد رادیواکتیو، مهمات و مواد منفجره، مواد مخدر، هرگونه کالا از کشورهای تحریم شده، کالاهای ممنوعه و کالا که نقض قوانین مربوط به حقوق مالکیت تجاری، صنعتی، هنری یا حقوق معنوی هستند، به شدت ممنوع است.
بازرسی کالا
گاهی اوقات ممکن است کالاها در گمرک بازرسی و بررسی شود، که این کار معمولا در حضور صاحب کالا یا نماینده آن صورت میگیرد. با این حال، کالاهای مشکوک، ممنوع و یا نامناسب ممکن است قبل از اطلاع به صاحب آن در غیبت وی مورد بررسی قرار گیرند. اگر آزمایش کالا ضروری باشد هزینه های حمل و نقل به محل آزمایش و هزینه های بسته بندی مجدد آن به عهده صاحب کالا می باشد.
کالاهای خطرناک و ممنوع یا نابود می شوند و یا به کشور دیگری صادرات مجدد آن ها صورت میگیرد.