این نسخه از سایت آزمایشی و در حال بهبود است!

صادرات کالا

صادرات کالا

صادرات در دنیای درهم تنیده و متصل به هم امروزه، نقش مهمی در رشد و توسعه اقتصاد بازی می‌کند. شرکت‌ها با صادرات کالا و خدمات به کشورهای دیگر، درب‌های ورود به بازارهای جدید را برای خود باز می‌کنند و با افزایش مشتری، جریان درآمدی را بیشتر می‌کنند. بااین‌حال، صفر تا صد صادرات می‌تواند پیچیدگی‌هایی داشته باشد و نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، بررسی قوانین، و مدیریت بهینه حمل‌ونقل باشد.

اگر جزو صاحبین کسب‌وکار هستید و در پی صادرات کاشی و سرامیک، صادرات مواد معدنی و یا صادرات مواد غذایی و شوینده و به‌طورکل هر نوع صادرات کالا و یا حتی صادرات مجدد هستید، باید با صفر تا صد صادرات آشنا شوید. اولین مرحله برای شروع صادرات به کشورهای خارجی، گرفتن کارت بازرگانی است. بعد از آن بخش تحقیق بازار، انتخاب بازار هدف، ارتباط با خریدار، عقد قرارداد و دریافت گواهی‌های مربوطه، همین‌طور ارتباط با شرکت‌های حمل‌ونقل، همگی بخش‌هایی از پروسه صادرات هستند.

اخذ کارت بازرگانی، مسئولیت‌هایی دارد که کسب‌وکارها ممکن است به هر دلیلی ترجیح دهند به جای گرفتن آن، با یک شرکت بازرگانی همکاری کنند. آریامس، به عنوان یک شرکت فعال در زمینه امور تجاری، تمام مراحل مربوط به صادرات کالا و صادرات مجدد را با کیفیت مطلوب انجام می‌دهد. اما قبل از آن بدانید که این مراحل چیست.

مراحل صادرات کالا

مرحله اول: تحقیق بازار

1- بررسی کالا و مزیت‌های رقابتی آن
2- پیدا کردن بازار هدف کالا

مرحله دوم: پروفرما

1- قیمت‌گذاری
2- تنظیم مشخصات کالا، اطلاعات و شیوه حمل، شیوه تحویل و پرداخت
3- ارسال پروفرما به خریدار

مرحله سوم: عقد قرارداد و انجام معاملات

1- عقد قرارداد صادراتی با توجه به قوانین صادراتی و وارداتی کشورها
2- دریافت گواهی‌های مربوطه (گواهی مبدا، گواهی استاندارد، گواهی بهداشت و غیره)

مرحله چهارم: حمل و نقل و امور گمرکی

1- بسته‌بندی کالا و برچسب‌گذاری
2- انتخاب شرکت حمل
3- تعیین مالیات‌ها و عوارض گمرکی

مرحله پنجم: انجام امور مالی

1- موافقت بر سر روش‌های پرداخت
2- انتقال وجه

مرحله ششم: ارسال و تحویل کالا

1- تحویل لیست عدل‌بندی، گواهی مبدأ، صورتحساب و سایر مدارک به خریدار
2- تحویل کالا در محل توافق شده

مرحله هفتم: پیگیری و پشتیبانی

1- ارائه خدمات پشتیبانی برای خریداران بین‌المللی
2- پاسخ به سؤالات و مشکلات مشتریان
3- ایجاد فضایی مثبت برای همکاری‌های آینده

کشورهای محبوب برای صادرات کالا

قبل از هر چیز نباید این موضوع را فراموش کرد که تجارت و صادرات ایران، به دلیل تحریم‌ها بسیار تحت تاثیر قرار گرفته است. بااین‌حال، ایران همچنان توانسته بازارهای بین‌المللی مناسبی برای کالاهای خود ایجاد کند. با توجه به آمار بدست آمده از اتاق بازرگانی، بیشترین حجم صادرات ایران به چین، عراق، ترکیه و امارات متحده عربی است.

بیشترین حجم صادرات کالا ارزش حدودی کالاهای صادراتی (میلیارد دلار)
چین
14/58
عراق
10/2
ترکیه
7/45
امارات متحده عربی
5/76
هند
2/14
افغانستان
1/6
پاکستان
1/48
عمان
1/08
روسیه
0/74
آذربایجان
0/5

همانطور که مشخص است صادرات به امارات متحده عربی، چین، عمان و ترکیه طرفداران بیشتری دارد و بازار این کشورها هم‌خوانی بیشتری با کالای ایرانی دارند. با توجه به شرایط تحریم موجود در ایران، راهکار شرکت بازرگانی آریامس برای صادرات به سایر کشورها، راهکار صادرات مجدد (Re-export) است.

مهم‌ترین نکته در انتخاب کشوری که قرار است کالای خود را به آن صادر کنید، این است که آیا آن کشور بازار مطلوبی برای شما به حساب می‌آید یا خیر.

بهترین کالا برای صادرات

صادرات کالای ایرانی، یک بخش مهم از تجارت کشور است و درواقع کالاهای صادراتی ایران به کشورهای مختلفی ارسال می‌شوند. علاوه بر صادرات محصولات صنعتی، صادرات فرش، زعفران، محصولات غذایی و چرم، بازار بزرگی را در کشورهای همسایه به خود اختصاص داده است. اگر می‌خواهید بدانید صادرات کشور ما چیست، باید هر کشور را به طور جزء بررسی کنیم.

برای مثال، بهترین کالا برای صادرات به کشورهای اطراف از این قرار است:

برای صادرات به چین: سنگ آهن، قیر، زعفران، کف پوش

برای صادرات به عراق: سیمان، کاشی و سرامیک، شیرآلات صنعتی، انواع لبنیات

برای صادرات به ترکیه: کاتود مس، لوله مسی، روغن صنعتی، آمونیاک، پسته

برای صادرات به امارات متحده عربی: کاتود مس، فرش، زعفران، شیرین بیان

چرا باید از خدمات شرکت‌های بازرگانی استفاده کرد؟

دنیای تجارت علاوه بر اینکه می‌تواند بسیار سود ده باشد، می‌تواند شرایط پر خطری را هم ایجاد کند. این موضوع زمانی که کسب‌وکارها یا تجار به تازگی وارد دنیای تجارت شده‌اند، بیشتر حس می‌شود و هر گونه اشتباه می‌تواند خسارت‌های هنگفتی ایجاد کند.

از طرفی، شرکت‌های بازرگانی ارتباطات گسترده‌تری نسبت به تجار یا شرکت‌های فعال هر صنعت دارند. طبیعتا این موضوع ریسک واردات، هزینه‌های عملیاتی کسب‌وکارها و چالش‌های مربوط به مسائل بوروکراسی را کاهش می‌دهد.

صادرات کالا، خواه صادرات کالای صنعتی و بزرگ باشد، و یا کالاهای خرد واسطه‌ای و مصرفی، پروسه‌ای است که باید از اولین مرحله تحقیق بازار تا آخرین مرحله تحویل کالا، به درستی و با جزئیات انجام شود. هدف شرکت بازرگانی آریامس از ارائه خدمت صادرات و صادرات مجدد کالا به صورت حرفه‌ای، این است که شما را چند قدم در کسب‌وکار خود جلو برد و با انجام اموری چون پیدا کردن کشور مقصد و خریدار، انجام مذاکرات، انعقاد قرارداد و حمل‌ونقل بین‌المللی، تجارتی مطمئن و آسان برای شما ایجاد کند.

چرا آریامس؟

حمل سریع​

به دلیل داشتن دفاتر متعدد در تهران و بنادر مهم تجاری و کشور‌های حوزه خلیج فارس، تیم بازرگانی آریامس پروسه حمل‌و‌نقل را با سرعت بیشتری انجام می‌دهد.

پایداری در تعهد​

از بزرگترین اهداف شرکت بازرگانی آریامس، جلب رضایت مشتریان و ایجاد امنیت در تجارت است. در طی 17 سال فعالیت در زمینه بازرگانی، تیم متخصص ما توانسته‌اند با پایبندی به تمام تعهدات خود، ضمن جلب رضایت مشتریان پاسدار سرمایه و اعتبار آنها باشند.

خدمات کامل​

تمامی مراحل واردات با جزئیات و دقت کامل در گروه بازرگانی آریامس بررسی و انجام می‌شود. هدف آریامس این است که با در‌نظر گرفتن شرایط برد-برد، بهترین قرارداد خرید را برای طرفین قرارداد منعقد کند.

یکی از خدمات آریامس سرویس درب به درب یا Door to Door است که می‌توان از این سرویس حمل‌و‌نقل بنا به درخواست مشتری استفاده کرد.

سوالات متداول صادرات کالا

جواب این سوال ارتباط زیادی به کشور مقصد دارد. بااین‌حال، محصولات غذایی نظیر زعفران، خشکبار، فرش و چرم، مواد معدنی و انواع سنگ، کالاهای پتروشیمی و نفتی جزو محبوب‌ترین کالای صادراتی ایران هستند.

صادرات برخی کالاها به دلیل شرایطی که در کشور ایجاد می‌کنند، ممنوع است. برای مثال، چندی پیش صادرات کالاهای کشاورزی چون گوجه و پیاز، به دلیل افزایش قیمت آنها در داخل کشور ممنوع گردید. برخی کالاهای دیگر که صادرات آنها ممنوع است از این قرارند: لوازم و تجهیزات مختلف آهنی مانند قراضه آهن، انواع کاغذ، آرد، شکر و قند، اقلام دامی و غیره.

هر صاحب کسب‌وکاری ممکن است در پی افزایش بازار خود و ورود به بازارهای بین‌المللی باشد. صادرات کالا اگرچه امری شدنی است، اما نیاز به آموزش و تجربه در بخش‌های مختلف دارد و می‌تواند هزینه‌های هنگفتی به جا بگذارد.