واردات کــــالا
واردات یا خرید کالا از یک کشور دیگر و وارد کردن آن به کشور دیگری، فرایندی است که تحت تاثیر عوامل متعددی قرار میگیرد. درواقع، مراحل واردات کالا در هر کشور با توجه به قوانین تجاری آن، میتواند متفاوت باشد. چه افراد به دنبال رفع نیاز یا بدست آوردن سود واردات باشند، قبل از ورود به این حیطه باید به طور کامل با این پروسه و اتفاقی که میافتد آشنایی پیدا کنند.
اگر شما به دنبال واردات کالاهای ساختمانی یا واردات کاشی، یا واردات خودرو و حتی خودروهای دست دوم و یا هر کالای دیگری هستید، باید شرایط مختلفی را مورد توجه قرار دهید. برای مثال، شما نخست میبایست کارت بازرگانی خود را دریافت کنید. از طرفی، از تحقیق بازار گرفته تا ارتباط با تامینکننده و عقد قراردادها و حملونقل کالا و ترخیص کالا، همگی بخشهایی از پروسه واردات هستند که باید آنها را درنظر بگیرید.
گاهی شما به عنوان یک شخص یا یک کسبوکار، به خاطر نداشتن کارت بازرگانی یا مسائل دیگر، به یک شرکت بازرگانی فعال در زمینه صادرات و واردات مراجعه میکنید. در اینجا، شرکت تجاری باید تعهداتی به شما ارائه کند و با انجام مراحل مربوطه، خدمت مطمئنی انجام دهد. واردات کالا یکی از حوزههای مهم فعالیت شرکت بازرگانی آریامَس است و تمام مراحل آن را، با توجه به نیاز شما و با کیفیت مطلوب ارائه میکند.
مــراحـل واردات کــالا
مرحله اول : تحقیقات و بازرایابی
- شناسایی نیازها و محصولات مناسب برای واردات
- جستجوی بازار و تحلیل شرایط و مزیتهای رقابتی
- بررسی قوانین و مقررات مربوط به کالای موردنظر
مرحله دوم : تعیین تامین کننده
- انتخاب و بررسی تامین کنندگان معتبر در مناطق موردنظر (کشورهای حوزه خلیج فارس، چین، ترکیه و غیره)
- بررسی کیفیت محصولات، شرایط قراردادی و قابلیت تامین حجم موردنیاز
مرحله سوم : تعیین پروسه حمل و نقل
- تعیین نوع حمل و نقل (هوایی، زمینی، دریایی) براساس نوع کالا و مبدأ
- انتخاب شرکت حمل و نقل و بررسی شرایط قرارداد حمل و نقل
- بررسی مقررات و امور گمرکی برای صادرات و واردات
مرحله چهارم : اخذ پروفرما
- نهایی شدن مذاکرات و دریافت پروفرما
- ثبت سفارش توسط خریدار
مرحله پنجم : پرداخت و روابط مالی
- پرداخت براساس شرایط قرارداد و توافقات مالی
- انجام تراکنشهای بانکی و انتقال وجه بینالمللی
- ایجاد روابط مالی مطمئن و اعتمادسازی برای ارتباط طولانیمدت با تامینکنندگان
مرحله ششم : گمرک و ترخیص کالا
- تهیه اسناد لازم برای ترخیص کالا در مقصد
- تهیه مدارک و گواهیهای مربوط به استانداردها و مقررات فنی
- انجام فرایند گمرکی و پرداخت مالیات و عوارض مربوطه
مرحله هفتم : تحویل کالا
- تحویل کالا به مشتری در محل موردنظر
کشورهای محبوب برای واردات کالا به ایران
در اقتصاد جهانی امروز، ایران از واردات کالا از کشورهای مختلفی برای برطرف کردن نیازهای داخلی خود استفاده میکند. براساس آمار بدست آمده، واردات از چین، امارات، ترکیه و هند در صدر تجارت با کشورهای خارجی قرار دارد. بیشترین حجم واردات کالا به ایران از ده کشور برتر در سال گذشته (۱۴۰۱) بدین قرار است.
بیشترین حجم واردات کالا
ارزش حدودی کالاهای وارداتی(میلیارد دلار)
- امارات متحده عربی
- چین
- ترکیه
- هند
- آلمان
- روسیه
- سوئد
- انگلستان
- پاکستان
- هلند
- 18
- 15/5
- 6
- 2/8
- 2
- 1/5
- 1/1
- 1/1
- 0/8
- 0/8
با توجه به این اطلاعات، کاملا مشخص است که واردات از چین، دبی و امارات متحده عربی، و ترکیه محبوبیت بیشتری میان تجار و شرکتهای بازرگانی دارند. نکته جالب اینکه، بعد از امارات متحده عربی، بیشترین کشوری که در حوزه خلیج فارس با آن در ارتباط اقتصادی هستیم، عمان است. با شناخت بهتر این کشورها، شما میتوانید بهترین قیمت کالاها و بهترین تامین کنندگان را بیابید و تجارت خود را شروع کنید.
کالاهای پرسود وارداتی به ایران
برای آنکه یک تجارت موفق داشته باشید، باید از نیازهای بازار اطلاع داشته باشید و براساس آن بتوانید کالاهای پرسود وارداتی به ایران را براساس سرمایه خود مشخص کنید. بهطور عمده، واردات خودرو و خودرو دست دوم، واردات وسایل الکترونیکی مثل گوشی و لپ تاپ، همیشه درمیان تاجران محبوب بوده است.
اما به طور خاص، عمده کالاهای وارداتی از امارات متحده عربی شامل: واردات گوشی همراه، ذرت دامی، دانه سویای تراریخته، شکر تصفیهنشده و گندم معمولی است.
از طرفی، بیشترین کالاهای وارداتی از چین شامل: قطعات منفصله برای تولید وسایل نقلیه و ماشین، واکسن، کک و نیکه کک زغالسنگ و لینیت، انواع جعبهدنده و انواع کاغذ بوده است.
برای مثال، سایر نمونه کالاهای پرسود از این قرار می توانند باشند:
برای واردات از چین: قطعات خودرویی مثل رینگ و اگزوز، سیم و کابل، لوازم خانه، تجهیزات کشاورزی و گلخانهای.
برای واردات از امارات متحده عربی: لوازم خانگی، لوازم یدکی خودرو، سنگهای قیمتی و تجهیزات الکترونیکی.
برای واردات از ترکیه: پارچه، ورقهای فولادی و آلیاژی، لوازم برقی منزل و آشپزخانه، انواع چوب و روکش.
برای واردات از هند: محصولات پتروشیمی، ماشین آلات صنعتی، سنگهای قیمتی و روغنهای معدنی.
چرا باید از خدمات شرکتهای بازرگانی استفاده کرد؟
دنیای تجارت علاوه بر اینکه میتواند بسیار سود ده باشد، میتواند شرایط پر خطری را هم ایجاد کند. این موضوع زمانی که کسبوکارها یا تجار به تازگی وارد دنیای تجارت شدهاند، بیشتر حس میشود و هر گونه اشتباه میتواند خسارتهای هنگفتی ایجاد کند.
از طرفی، شرکتهای بازرگانی ارتباطات گستردهتری نسبت به تجار یا شرکتهای فعال هر صنعت دارند. طبیعتا این موضوع ریسک واردات، هزینههای عملیاتی کسبوکارها و چالشهای مربوط به مسائل بوروکراسی را کاهش میدهد.
واردات کالا، خواه واردات خودرو و تجهیزات صنعتی و بزرگ باشد، و یا کالاهای خرد واسطهای و مصرفی، پروسهای است که باید از اولین مرحله تحقیق بازار تا آخرین مرحله تحویل کالا، به درستی و با جزئیات انجام شود. هدف شرکت بازرگانی آریامَس از ارائه خدمت واردات کالا به صورت حرفهای، این است که شما را چند قدم در کسبوکار خود جلو برد و با انجام اموری چون پیدا کردن تامینکننده، انجام مذاکرات، انعقاد قرارداد و حملونقل بینالمللی، تجارتی مطمئن و آسان برای شما ایجاد کند.
چـــرا شـرکـت بـازرگـانـی آریـــامَـــس؟
حمل سریع
به دلیل داشتن دفاتر متعدد در تهران و بنادر مهم تجاری و کشورهای حوزه خلیج فارس، تیم شرکت بازرگانی آریامَس پروسه حملونقل را با سرعت بیشتری انجام میدهد.
پایداری در تعهد
از بزرگترین اهداف شرکت بازرگانی آریامَس، جلب رضایت مشتریان و ایجاد امنیت در تجارت است. در طی ۱۸ سال فعالیت در زمینه بازرگانی، تیم متخصص ما توانستهاند با پایبندی به تمام تعهدات خود، ضمن جلب رضایت مشتریان پاسدار سرمایه و اعتبار آنها باشن
خدمات کامل
تمامی مراحل صادرات با جزئیات و دقت کامل در گروه شرکت بازرگانی آریامَس بررسی و انجام میشود. هدف شرکت بازرگانی آریامَس این است که با درنظر گرفتن شرایط برد-برد، بهترین قرارداد خرید را برای طرفین قرارداد منعقد کند.
یکی از خدمات شرکت بازرگانی آریامَس سرویس درب به درب یا Door to Door است که میتوان از این سرویس حملونقل بنا به درخواست مشتری استفاده کرد.
خودرو
خط تولید کارخانجات
ماشین آلات راهسازی و معدنی
سـوالـات مـتـداول واردات کـالـا
واردات کالا چه هزینههایی دارد؟
هزینه واردات کالا بخشهای متعددی دارد. عمدهترین بخش هزینه، مربوط به خرید کالای شما خواهد بود. بااینحال، حقوق و عوارض گمرکی، هزینه بازرسی کالا، امور حملونقل، بیمه باربری، انبارداری، تخلیه و بارگیری و غیره، را باید درنظر بگیرید که مقدار این هزینهها تا حد زیادی به نوع و حجم کالای وارداتی بستگی خواهد داشت.
چه کالاهایی را میتوان وارد کرد؟
تقریبا هر کالایی را میتوان به کشور وارد کرد مگر آنکه خلاف قوانین حاکم بر کشور باشد و یا به دلیل مشابهت آن کالا با برخی کالاهای داخلی، اجازه ورود آن صادر نشود.
واردات یک کالا چقدر زمان میبرد؟
جواب دقیقی نمیتوان برای این سوال ارائه کرد. مدت زمان واردات کالا تحت عوامل تاثیرگذار متعددی قرار میگیرد مثل: نوع کالا، کشور مبدأ، نوع حملونقل و غیره.
درخـــواســـت مـــشـــاوره
اگر فکر میکنید در هر یک از موارد گفته شده به مشاوره تخصصی بازرگانی نیاز دارید، اطلاعات خود را در فرم روبرو وارد کنید. کافیست سؤال، حیطه فعالیت و مشخصات خود را در فرم مشاوره نوشته تا متخصصین شرکت بازرگانی آریامَس با شما تماس برقرار کنند.
5/5 - (4 امتیاز)